Nuoren Voiman Liiton TALVIPÄIVÄ la 3.3. Korjaamolla

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Nuoren Voiman Liiton TALVIPÄIVÄ la 3.3. Korjaamolla

ViestiKirjoittaja Anu Laitila » 19.02.2007 16:24

Runouden vuosikirja MotMot06:n julkistus, runoelokuvia Berliinistä
ja karnevalistista tunnelmaa

<b>NUOREN VOIMAN LIITON TALVIPÄIVÄ</b>
<b>lauantaina 3.3.2007 klo 17-24
Kulttuuritehdas Korjaamolla</b>
(Töölönkatu 51 B, Helsinki)

Nuoren Voiman Liiton tapahtumantäyteinen Talvipäivä yhdistelee jälleen taidemuotoja ja tarjoaa mm. runoelokuvien parhaimmistoa, tilataidetta, lyyristä rokkia ja uutta runoutta. Erikoisvieraaksi saapuu on saksalaisen <b>literaturWERKstatt berlin</b> -kirjallisuusverstaan johtaja <b>Thomas Wohlfahrt</b>.

Tilaisuudessa esitetään literaturWERKstattin kansainvälisen <b>ZEBRA Film Award</b> -runoelokuvakilpailun parhaimmistoa. Vuonna 2006 kolmatta kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui yli 600 elokuvaa 51 maasta. Se on maailman ainoa vuosittain järjestettävä runoelokuvakilpailu. Lisäksi nähdään näytteitä Runoraadin <b>Suklaata poskelle</b> -runovideokilpailusta.

<b>Aki Salmelan</b> ja <b>Eino Santasen</b> toimittaman Runouden vuosikirja MotMot 06:n teemana on <b>NAURU</b>, jota lähestytään usealta puolelta ja eklektisesti. MotMot on kooste edellisvuoden runosadosta. Se sisältää kirjallisuusesseitä, runokritiikkejä sekä runoja uusilta kirjoittajilta. Kirjanjulkistuksessa esiintyvät <b>Bo Carpelan</b>, <b>Silja Järventausta</b> sekä debytanttirunoilijat. Lisäksi <b>Sanna Karlström</b> ja <b>Eino Santanen</b> esittävät <b>Marko Niemen</b> visuaalisen runon <b>Shakkipeli</b>. Pelilaudalla kohtaavat Tanja Saarela (valkoiset) ja Eero Heinäluoma (mustat).

Kuudesta taiteilijasta koostuva <b>Doozers in Eden</b> -kuvataideryhmä luo elävässä rakennusperformanssissaan paratiisin tunnelmaa. Karnevaalihumua tapahtumaan tuovat <b>Vera Nevanlinnan</b> ja <b>Maria Dunckerin</b> Camera Obscura ­-kypärädisco</b> sekä <b>Tatu Pohjavirran</b> rakentama <b>Runoilijaharmooni</b>. Runoilijaharmoonissa Eino Santanen, <b>Teemu Manninen, Juhana Vähänen, Marianna Kurtto</b> ja Sanna Karlström antautuvat yleisön soitettaviksi Kuolleiden Kuoron säestyksellä.

Illan musiikkivieras on tamperelainen <b>Risto</b>-yhtye (Risto Ylihärsilä: laulu, koskettimet, Tuomas Eriksson: kitara, Minna Kortepuro: baritonikitara, basso, Ville Leinonen: rummut). Nuori yhtye on ennättänyt niittää mainetta lakonisilla lauluillaan. Yhtyeen albumi valittiin rocklehti Rumbassa vuoden parhaaksi levyksi.


Seremoniamestarina toimii oululainen kulttuuripersoona <b>Paavo J. Heinonen</b>.

<b>VAPAA PÄÄSY!</b>


Talvipäivässä mukana: Elävien Runoilijoiden Klubi, WSOY, Runoraati, Goethe-instituutti ja literaturWERKstatt berlin.

Lisätietoja:
Anu Laitila
Toiminnanjohtaja
Nuoren Voiman Liitto
puh. (09) 622 2519
anu.laitila@nuorenvoimanliitto.fi


<b>Dr. Thomas Wohlfahrt</b> esittelee Goethe-instituutin järjestämässä tilaisuudessa <b>pe 2.3. klo 17.00 lyrikline.org</b> -verkkosivustoa ks. <http://www.goethe.de/ins/fi/hel/kue/lit/fi2074543.htm>
<http://literaturwerkstatt.org><b>TALVIPÄIVÄN OHJELMA</b>
lauantaina 3.3.2007 klo 17-24
Kulttuuritehdas Korjaamo (Töölönkatu 51 B, Helsinki)


klo 17.00 Runoelokuvia <b>Runoraadin Suklaata Poskelle</b> -kilpailusta.

klo 17.30 <b>Runouden vuosikirja MotMot06:n</b> julkistus
Uuden naurattavan MotMotin ovat toimittaneet runoilijat <b>Aki Salmela</b> ja <b>Eino Santanen</b>. Esiintyjinä <b>Bo Carpelan</b>, <b>Silja Järventausta</b> ja seitsemän urheaa debytanttia: <b>Elina Viinamäki, Satu Manninen, Otto Heinonen, Aarne Akaa, Tytti Heikkinen, Mikko Branders</b> ja <b>Ville Luoma-Aho</b>.

klo 18.30 <b>Shakkipeli</b>
Eino Santanen ja Sanna Karlström esittävät <b>Marko Niemen</b> visuaalisen runon. Pelilaudalla kohtaavat Tanja Saarela (valkoiset) ja Eero Heinäluoma (mustat).


klo 19.30 <b>ZEBRA Film Award</b>
Literaturwerkstatt Berlinin järjestämän kansainvälisen ZEBRA Film Award -runoelokuvakilpailun parhaimmistoa.

klo 20.15 <b>Runoilijaharmooni</b>
Runoilijat antautuvat yleisön soitettaviksi Kuolleiden Kuoron säestyksellä. Seremoniamestarina toimii <b>Tatu Pohjavirta</b>. Harmooni koostuu viidestä runoilijasta: <b>Teemu Manninen, Juhana Vähänen, Marianna Kurtto</b>, Sanna Karlström ja Eino Santanen.

Klo 20.45 <b>ZEBRA Film Award jatkuu "K-18"</b>


n. klo 22 <b>Risto</b>
<b>Risto Ylihärsilä</b>: laulu, koskettimet, <b>Tuomas Eriksson</b>: kitara, <b>Minna Kortepuro</b>: baritonikitara, basso, <b>Ville Leinonen</b>: rummut.


<b>Korjaamon yläkerta</b>

klo 18.45-19.30 <b>Camera Obscura -kypärädisco</b>
Vedä neulanreikäkamerahattu silmillesi ja anna musiikin viedä hullujen hatuntekijöiden ihmemaahan. Hattu tuottaa päällekkäisiä kuvia muuttaen realistisen maailman oudoksi ja taianomaiseksi. Discon musiikista vastaa <b>Janne Lastumäki</b>. <b>Vera Nevanlinna</b> ja <b>Maria Duncker</b> tanssittavat juhlavieraita.

klo 21.00-22.00 <b>Camera Obscura -kypärädisco</b>


<b>Korjaamon näyttelytila</b>

Klo 17.00-21.00 <b>Doozers in Eden</b> -kuvataideryhmä
Poikkitaiteellisen ryhmän elävä rakennusperformanssi. Paratiisin tunnelmaa ja vuorovaikutusta. <b>Sami Aho</b>, <b>Roope Eronen</b>, <b>Benjamin Bergman</b>, <b>Jarno Latva-Nikkola</b>, <b>Tommi Musturi</b> ja <b>Kevin Reagan</b>.
Anu Laitila
 
Viestit: 52
Liittynyt: 20.03.2006 12:25

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron