Tiedote: Karjalaisia säkeitä Mediakioskissa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Tiedote: Karjalaisia säkeitä Mediakioskissa

ViestiKirjoittaja Hanna Kyllönen » 15.05.2006 14:44

Tiedote
15.5.2006
Julkaisuvapaa heti


KaRun kierros vierailee Mediakioskissa

Lasipalatsissa kuullaan torstaina vepsän, livvin ja inkerin säkeitä, kun
karjalaisen runouden kiertue KaRun kierros vierailee Oulu11 ediakioskissa kello 15 alkaen. Luvassa on suomalais-ugrilaista runoutta, kello 17 esitettävä dokumenttielokuva Santtu Karhu – livvin kielellä (QuetzalCoatl Productions Oy, 2005) ja mahdollisuus jututtaa paikalle saapuvia esiintyjiä.

Kiertueella ovat mukana Nikolai Abramov, Enska Jakobson ja Santtu Karhu. Tunnetuin runoilijoista lienee Karhu, joka julkaisi vastikään toisen pitkäsoiton Talvisovat-yhtyeensä kanssa. Jakobson on kiertänyt Suomea aikaisemmin myös d'AIROT-yhtyeen laulajana. Nikolai Abramov on Petroskoin vepsänkielisen Kodima-lehden päätoimittaja.

Kokoonpanoa täydentää oulunkielinen, Radiopuhelimet-yhtyeestä tuttu Jyrki Mäki. Ympäri Suomea kiertävää KaRun kierrosta koordinoi Suomi-Venäjä-Seuran Pohjois-Suomen piirijärjestö oululaisen kirjoittajayhdistyksen Huutomerkki ry:n avustamana.

Oulu11 Mediakioski on pystytetty Oulun kulttuuripääkaupunkihakemukseen liittyen Lasipalatsiin keskellä Helsinkiä. Mediakioskin kokonaisuuteen kuuluu auditorio ja kirjasto, josta kävijät voivat lainata vapaasti oululaisia kirjoja, sarjakuvia, videoita ja äänitteitä.


Lisätietoja:

Petri Sirviö
projektipäällikkö
Oulu 11 -hanke
p. 044 703 7553

Oulu 11 Mediakioski
Lasipalatsi
Simonkatu 1
p. 050 526 2270

http://www.oulu11.fi/lasipalatsi.php
Hanna Kyllönen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15.05.2006 14:39

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 28 vierailijaa

cron