Nuori Voima -palkinto Leevi Lehdolle

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Nuori Voima -palkinto Leevi Lehdolle

ViestiKirjoittaja Anu Laitila » 05.06.2007 17:11

<b>NUORI VOIMA -PALKINTO KIRJAILIJA, SUOMENTAJA LEEVI LEHDOLLE</b>


Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaettiin vuonna 2007 neljännentoista kerran. Palkintosumma on 1 euro, ja se myönnettiin kirjailija, suomentaja Leevi Lehdolle ansioituneesta työstä runouden monimuotoisuuden edistämiseksi.


Leevi Lehdolla on ilmiömäinen kyky muuntaa innostuksensa konkreettisiksi ja virtuaalisiksi välineiksi. Samanaikaisesti hän luo uusia runon tekemisen tapoja ja verkostoja sekä nostaa esiin lahjakkaita tekijöitä. Leevi Lehdon runojen ja runohankkeiden pioneeriluonteisuus ei pyri valtaamaan huomiota toisilta, vaan pikemminkin härnää kokeilemaan itse.

Runokokoelmat <i>Ampauksia ympäripyörivästä raketista</i>, <i>Päivä</i> sekä <i>Lake Onega and Other Poems</i>, <i>Tuli&Savu</i> -lehden uudistus, Helsingin Poetiikkakonferenssin organisointi, poEsia-teossarja sekä Google-runogeneraattori ovat eri puolia työstä, jonka tavoitteena vaikuttaa olevan väsymätön mahdollistaminen ja mahdollisuuksista nauttiminen.

Leevi Lehto on sisäsyntyisen kulttuuriviennin ruumiillistuma: hän on kansainvälistänyt runokenttäämme esiintymällä lukuisissa runouskonferensseissa sekä luomalla yhteyksiä ympäri maailmaa. Projektien ohella myös hänen suomennostuotantonsa on runsaudensarvi, jonka rikkautta kuvastaa mm. hänen työskentelynsä James Joycen Odysseuksen parissa.


Palkintolautakunnan muodosti Nuoren Voiman Liiton hallitus: Riikka Pelo, Eino Santanen, Armas Alvari, Aina Bergroth, Pauliina Haasjoki, Vilja-Tuulia Huotarinen, Sanna Karlström, Katja Kettu, Mikko Myllylahti, Mikko Rimminen, Aki Salmela ja Kyösti Salokorpi.


Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anu Laitila
puh. (09) 622 2519
GSM 040 564 7194
anu.laitila@nuorenvoimanliitto.fi
Anu Laitila
 
Viestit: 52
Liittynyt: 20.03.2006 12:25

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa

cron