Runokuu-festivaalissa lähes 30 tapahtumaa viikon aikana

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runokuu-festivaalissa lähes 30 tapahtumaa viikon aikana

ViestiKirjoittaja Anu Laitila » 14.06.2007 13:21

TIEDOTE 14.6.2007


<b>RUNOKUU-FESTIVAALISSA LÄHES 30 TAPAHTUMAA VIIKON AIKANA</b>

<b>Osana Helsingin juhlaviikkoja järjestettävä Runokuu-festivaali tarjoaa 20.-26.8. runsain määrin runoutta ja harvinaisia runovieraita. Viikon aikana tilaisuuksissa esiintyy yli 70 runoilijaa 10 eri maasta. Huvila-teltan Elävien runoilijoiden illan ja Helsingin poetiikkakonferenssin lisäksi ohjelmassa on muun muassa lasten runokortteli, nuorten runotyöpajoja, runoja HKL:n liikennevälineissä, kokeellisen runouden keidas sekä runolliset luonto- ja kaupunkikävelyt. Taiteiden yönä 24.8. Oopperan amfiteatterissa voi seurata Runoraatia sekä runoperformansseja. Lasipalatsin aukion Runomarkkinoilla 25.8. esittäytyy 25 runoilijan kavalkadi.</b>


Runokuu käynnistyy 20.8. ravintola Bellyssä avausklubilla Kuutamokeikka. Tilaisuudessa esiintyvät mm. monivivahteisesta tuotannostaan tunnettu <b>Lars Huldén</b> sekä yksi Viron tunnustetuimpia runoilijoita <b>Paul-Eerik Rummo</b>, jonka runoutta sensuroitiin Neuvosto-Virossa. Tilaisuudesta on suora lähetys Yle Radio 1:ssä klo 20.00.

Samana iltapäivänä kuullaan niin virolaista kuin suomalaistakin runoutta Rautatientorin asematunnelissa runoilija <b>Jürgen Roosten</b> johdolla. Viikon ajan HKL:n liikennevälineissä on esillä runoja, joista voi äänestää suosikkinsa HKL:n internet-sivuilla. Raitiovaunussa on mahdollista törmätä runokortteja jakavaan lipuntarkastajaan.

Huvila-teltan Elävien runoilijoiden illassa esiintyy tiistaina 21.8. yksi pohjoismaiden tunnetuimmista runoilijoista, <b>Göran Sonnevi</b> sekä palestiinalais-hollantilainen runoilija <b>Ramsey Nasr</b>. Lisäksi illassa kuullaan <b>Aulikki Oksasen</b> rakastettuja laulurunoja runoilijan itsensä lukemina ja muusikoiden esittäminä sekä Tanssiva karhu -runopalkinnon tuoretta voittajaa <b>Tuomas Timosta</b>.

Helsingin Poetiikkakonferenssissa 22.8. Vanhalla ylioppilastalolla pohditaan runouden vastuuta ja vastuuttomuutta. Aiheesta ovat puhumassa mm. <b>Martin Glaz Serup</b> (Tanska), <b>Pauliina Haasjoki</b> ja <b>Panu Tuomi</b>. Iltaa voi jatkaa äänirunouden illassa Kokeellisen runon keitaalla Kirjasto 10:ssa, jossa esiintyjinä ovat mm. <b>Eiríkur Örn Norðdahl</b> (Islanti) ja <b>Cia Rinne</b>.

Taiteiden yönä 24.8. on tarjolla lasten ja nuorten ohjelmaa sekä runokaraokea Kulttuuritehdas Korjaamolla. Oopperan amfiteatterissa voi seurata <b>Runoraadin</b> lausuntakaraokekarnevaalia</b>, Nuoren Voiman Liiton <b>Runoilijaharmoonia</b> sekä <b>Ihoteollisuuden</b> runoperformanssia. Lauantaina 25.8. Lasipalatsinaukiolla järjestettävillä Runomarkkinoilla esittäytyy 25 runoilijaa nonstoppina.

Festivaali päättyy Elävien Runoilijoiden Klubin ja Kuhmon kamarimusiikin tilaisuuteen Töölön kirkossa, jossa esiintyy mm. runoilija <b>Aila Meriluoto</b>. Meriluodon teoksen Lasimaalaus ilmestymisestä tuli vuosi sitten kuluneeksi 60 vuotta.

Tarkemmat ohjelmatiedot osoitteessa www.nuorenvoimanliitto.fi/runokuu.htm
Runokuun esite on jaossa elokuun alussa.

Runokuuta koordinoivat Nuoren Voiman Liitto ja Helsingin kaupunginkirjasto. Yhteistyössä on mukana kaikkiaan yli kaksikymmentä järjestäjää. Runokuu on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Elävien runoilijoiden ilta Huvila-teltassa ti 21.8. klo 19.00, liput 14 € Lippupisteestä.


Lisätietoja:

Nuoren Voiman Liitto, toiminnanjohtaja Anu Laitila, puh. (09) 622 2519 GSM 040 564 7194 anu.laitila@nuorenvoimanliitto.fi

Helsingin kaupunginkirjasto, tietopalvelukonsultti Sinikka Koskinen, GSM 050 340 3621 sinikka.m.koskinen@hel.fi

Helsingin juhlaviikot, tiedottaja Eeva Bergroth, puh. (09) 6126 5131 GSM 050 380 1674 bergroth@helsinkifestival.fi
Anu Laitila
 
Viestit: 52
Liittynyt: 20.03.2006 12:25

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa

cron