Syntyi hampaat suussa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Syntyi hampaat suussa

ViestiKirjoittaja Aniara » 17.09.2007 18:04

Syntynyt hampaat suussa:
Valtakunnallinen kirjallisuusyhdistys

Kuopion yliopistossa perustettiin 15.9. valtakunnallinen kirjallisuusyhdistys Suomen sana, joka päätettiin rekisteröidä. Perustajajäseniä on eri puolilta maata, ja heihin kuuluu mm. kansanedustajia ja professoreita. Puheenjohtajaksi valittiin dosentti Katriina Kajannes Jyväskylästä, varapuheenjohtajaksi Kuopion yliopiston rehtori emeritus Osmo Hänninen ja sihteeriksi fil. maisteri Irmeli Kornienko Kuopiosta. Heidän lisäkseen hallituksessa ovat rehtori Iina Armila Nummi-Pusulasta, fil. lis. Pirkko Heikkinen Mikkelistä, fil.maist. Lea Pakkanen Tampereelta ja dosentti Vesa Oittinen Helsingistä. Yhdistyksen nimi on Itä-Suomen lääninhallituksen sivistysosastosta olevan sivistystoimen tarkastajan Kari Lehtolan kynästä.

Kieli ja kirjallisuus, kulttuurin muutosvoimat, eivät voi niin hyvin kuin pitäisi: niillä ei ole sitä asemaa kuin omalla kielellä ja kirjallisuudella on muissa Euroopan maissa. Yhdistys edistääkin kirjallisuutta, puhuttua sanaa ja kulttuuria. Lisäksi se toimii yhteiskunnan unilukkarina ja yhteiskunnallisen keskustelun synnyttäjänä. Suomen sana seuraa laaja-alaisesti suomen kielen ja kirjallisuuden asemaa.

Marraskuussa järjestetään Tapaamme Arvid Järnefeltin –tapahtuma. Ikinuorta radikaalia Arvid Järnefeltiä kannattaa tulla tapaamaan. Miksi hän luopui virkamiehen urasta ja aatelismiehen asemasta? Mitä hänelle tapahtui, kun hän oli luvatta puhunut Helsingin kirkoissa rauhan puolesta 1917? Mitä hänellä on tänään kielen päällä?
Aniara
 
Viestit: 39
Liittynyt: 07.09.2007 19:24

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa

cron