Klassikkomatoa koukkuun!

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Klassikkomatoa koukkuun!

ViestiKirjoittaja kiiltomato » 31.05.2006 14:40

Tiedote 31.5.2006

<b>Klassikkomatoa koukkuun!</b>

Kiiltomato.net – Lysmasken www.kiiltomato.net
Tiedustelut Anni Viitasaari, anni.viitasaari(at)lukukeskus.fi (09)7746 1155


Kiiltomadon kiitelty kesäklassikkosarja alkaa taas! Kirjallisuuden verkkolehti Kiiltomato.net - Lysmasken julkaisee joka keskiviikko suomenkielisen kritiikin kotimaisista sekä käännösklassikoista. Lysmasken-sivuilla julkaistaan ruotsinkielinen kesäklasikkosarja. Kesäkuun alusta elokuun loppuun jatkuvassa sarjassa on mukana tuoreita suomennoksia sekä uusintapainoksia kulutusta kestävästä klassikkokirjallisuudesta. Arvostelut tehdään kirjoista, jotka ovat kaikkien saatavilla.

Sarjan aloittaa <b>Markku Soikkelin</b> arvio <b>Italo Calvinon</b> teoksesta <i>Kosmokomiikkaa</i>. Kesän klassikkokaartiin kuuluu mm. <b>Samuel Beckettin</b> <i>Watt</i>, <b>Stéphane Mallarmén</b> <i>Valitut runot</i> sekä <b>Maurice Merleau-Pontyn</b> <i>Silmä ja mieli</i>, essee näkemisen filosofiasta.

Lysmasken-sivuilla julkaistaan ruotsiksi kuusi klassikkokritiikkiä, mukana mm. <b>Thomas Mannin</b> <i>Buddenbrooks</i> ja <b>Gertrude Steinin</b> <i>Allas självbiografi</i>.

Suomenkielisiä klassikkokritiikkejä julkaistaan kesän aikana yhteensä 14, joista 11 on käännöskirjallisuutta ja kotimaisia klassikoita kolme. Mukana on myös tietokirjallisuutta.

På Lysmasken recenseras sex svenskspråkiga klassiker under sommaren, bl.a. <b>Thomas Manns</b> <i>Buddenbrooks</i> och <b>Gertrude Steins</b> <i>Allas självbiografi</i>.
kiiltomato
Site Admin
 
Viestit: 104
Liittynyt: 21.12.2005 9:59

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa

cron