Millainen on hyvä kirjallisuuden verkkopalvelu?

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Millainen on hyvä kirjallisuuden verkkopalvelu?

ViestiKirjoittaja Kaisa Hypén » 14.10.2007 13:40

Turun kaupunginkirjastossa suunnitellaan verkkoon valtakunnallista kirjallisuuspalvelua, joka mahdollistaa nykyistä monipuolisemmat ja tarkemmat kaunokirjallisuuteen kohdistuvat haut. Palvelussa myös lukijat itse voivat jakaa kirjoihin liittyviä tietoja ja elämyksiä kuvailemalla teoksia, suosittelemalla ja arvioimalla lukukokemuksia.

Tarkoituksena on kehittää palvelu, johon on keskitetty kaunokirjallisuuteen liittyvä tietämys, joka nyt on hajallaan eri kirjastojen tietokannoissa. Palvelusta on mahdollista hakea tietoja kirjallisuudesta aiheen ja esimerkiksi kaunokirjallisuuden henkilöhahmojen perusteella. Tämä auttaa käyttäjää hakutilanteessa, jossa tiedossa ei ole teoksen nimeä tai kirjoittajaa, vaan vaikkapa vain haluttu tyylilaji tai tarinan tapahtumapaikka. Palvelun avulla voi löytää sellaistakin kiinnostavaa, mitä ei osannut edes etsiä!

Kaunokirjallisuuden verkkopalvelun suunnittelun tueksi kerätään kehittämisideoita kyselylomakkeella, joka löytyy verkko-osoitteesta:
http://digiumenterprise.com/answer/?sid ... k=E2M4NVP5
(jos linkki ei toimi, kopioi osoite selaimen osoitekenttään)

Vastaa ja vaikuta: kerro meille, mitä toivot/odotat/vaadit/kaipaat hyvältä kirjallisuuteen liittyvältä verkkopalvelulta!

Lisää aiheesta osoitteesta:
http://wiki.kirjastot.fi/index.php/Proj ... isuushanke

tai

kaisa.hypen@turku.fi
alex.spare@turku.fi

Hanketta rahoittaa Opetusministeriö ja sitä toteutetaan yhteistyössä valtakunnallisen verkkopalvelun kirjastot.fi:n kanssa.
Kaisa Hypén
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13.10.2007 20:23

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 15 vierailijaa

cron