Kiiltomadolle Laatulehti-kunniamaininta

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kiiltomadolle Laatulehti-kunniamaininta

ViestiKirjoittaja Karo Hämäläinen » 22.10.2007 10:07

Kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato.net on saanut kunniamaininnan Vuoden laatulehti 2007 -kilpailussa. Kilpailun tulokset julkistettiin 19.10. Päivälehden museon Tuhannet turnajaiset -kulttuurilehtinäyttelyn avajaistiedotustilaisuudessa.

Kilpailun pääpalkinnon jakavat Libero ja Ananda.

Raadin muodostivat akateeminen sekatyöläinen Kaarina Hazard, viestinnän tutkija Heikki Heikkilä ja graafinen suunnittelija Cleo Bade.

Kirjallisuuskritiikin verkkolehdestä Kiiltomato.netistä raati toteaa: "Lehti tuo kritiikkiin moniäänisyyttä, joka laajenee keskustelu-ulottuvuuteen ja jopa jonkinlaiseen verkkoutopiaan". Raadin mielestä Kiiltomato.net vertautuu sanomalehtien kritiikkiarkistoihin, mutta toisin kuin ne, se ei ole maksullinen vaan tuo selvän lisäarvon kirjallisuuskeskusteluun ja pitää yllä sen "kivijalkamuotoa". Raadin mukaan kiiltomato.net on löytänyt juuri sen agendan, jonka toteuttamiseen nettilehti soveltuu. "Olisi ilahduttavaa, että näitä olisi enemmän!"

Kilpailun kärkisijan jakaneesta Ananda-lehdestä raati toteaa muun muassa seuraavaa: "Tämä lehti olisi helppo teilata, mutta se ei kuitenkaan sulje ketään ulkopuolelle. Vaikka ei koskaan ole joogannut, ei lehti herätä syyllisyyttä, vaan on kuin äärimmäisen kaunis kädenojennus kaikille." Raadin mukaan Ananda ei ole tarkoitettu vain asiaan vihkiytyneille, vaan kutsuu mukaan kaikki, jotka haluavat tietää lisää, ja yhdistää hienosti erilaiset vannoutuneisuuden tasot.

Vasemmistolaisesta mielipide- ja kulttuurilehti Liberosta raati toteaa, että lehden juttuja "vain on luettava, sillä ne ovat kiinnostavia, ilmavia ja asiallisia". Raadin mielestä Libero on poliittisen identiteetin rakennuslehti, joka on vilpittömän kiinnostunut politiikan käsitteistä ja kysyy, mitä niiden takana on, eikä suhtaudu niihin vain sloganeina. Poliittinen kieli on lehdelle problematisoinnin kohde.

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry yhteistyössä Art-Print Oy:n kanssa jakoi Vuoden laatulehti -palkinnon nyt toista kertaa. Palkinnon tavoitteena on tuoda esiin laadukkaita kulttuurilehtiä ja muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista mediaa ja yhteiskunnallista keskustelua. Pieniä ja toisin ajattelevia lehtiä ja julkaisufoorumeita tarvitaan joukkoviestinnän omistuksen keskittyessä entisestään. Julkisuuden ja väittelyn olennaisesta ja epäolennaisesta tulee olla moniäänistä ja ennakkoluulottomasti reagoivaa, ja juuri sitä nyt palkitut lehdet yhdessä muiden riippumattomien lehtien kanssa ovat.
Karo Hämäläinen
Site Admin
 
Viestit: 159
Liittynyt: 28.11.2006 15:32

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 56 vierailijaa

cron