CROWD-kiertueella tapahtumia ympäri Suomen

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

CROWD-kiertueella tapahtumia ympäri Suomen

ViestiKirjoittaja nuorenvoimanliitto » 19.04.2016 12:42

Itsenäisten kirjallisuusaktiivien kansainvälisen CROWD-verkoston ensimmäinen suuri projekti alkaa Helsingistä.
Kyseessä on lähtölaukaus kiertueelle, joka kiertää toukokuun alusta heinäkuun loppuun ympäri Eurooppaa yli sadan kirjailijan kera. Kirjailijabussi matkustaa läpi 14 maan ja lähes 50 kaupungin. Kiertue starttaa Helsingistä 2.5., josta se jatkaa Suomen, Norjan ja Ruotsin kautta Tanskaan. Nuoren Voiman Liitto organisoi Pohjolan kiertuetta ja järjestää myös projektin avajaiset Koko-teatterilla.

Avajaisissa on esiintymässä 15 eri kirjailijaa ympäri Eurooppaa. Tilaisuuden avaa presidentti Tarja Halonen.

Esiintyjät ovat: Eino Santanen (FIN), Harri Hertell (FIN), Fiston Mwanza Mujila (AT), Hannele Mikaela Taivassalo (FIN), Maxime Coton (BE), Alev Adil (CYP), Daniel Malpica (FIN), Lily Michaelides (CYP), Marko Tomaš (BZ), Peter Højrup (DK), Katarzyna Fetlińska (PL), Andrea Inglese (IT), Katariina Vuorinen (FIN), Ricardo Domeneck (GER), ja proosabändi Ihmissyöjän ystävät (FIN).

Avajaiset juontaa Erkka Mykkänen ja Anna Tulusto ja väliaikamusiikista vastaa DJ Olenko.

Avajaisten esiintyjät edustavat kiertueen jokaista neljää osiota. Saksassa, Puolassa ja Tsekeissä kiertuetta organisoi berliiniläinen kirjallisuusjärjestö Lettrétage. Tämän jälkeen vetovastuussa on itävaltalainen partnerijärjestö Forum Stadtpark Grazista, joka kuljettaa kiertuetta läpi Itävallan, Slovenian, Serbian ja Bulgarian. Kiertueen viimeinen osuus vie kirjailijat Turkkiin, Kreikkaan ja Kyprokselle, josta vastuussa on CROWDin kyproslainen partnerijärjestö Ideogramma.

Tilaisuus on maksuton, tervetuloa!
nuorenvoimanliitto
 
Viestit: 121
Liittynyt: 22.02.2011 13:51

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa

cron