Lukijassa eheä data. Kaksoisjulkkarit 22.2. Rivierassa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Lukijassa eheä data. Kaksoisjulkkarit 22.2. Rivierassa

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 19.02.2018 16:58

Karri Kokko ja Leevi Lehto tunnetaan runokentän konkareina, jotka eivät ole epäröineet kulkea nuorempiensakaan edellä. Nokturnolla ja ntamolla on ilo antaa heidän yllättää taas KAKSOISJULKKAREISSA torstaina 22. helmikuuta klo 15.30–16.30 elokuvateatteri Rivierassa, Harjukatu 2, Helsinki. Olette tervetulleita!

Karri Kokko on ns. käsitteellisen tai ”epäluovan” (Kenneth Goldsmith) kirjoittamisen näkyvimpiä suomalaisia edustajia – alkaen klassikon aseman saaneesta Varjofinlandiasta (poEsia 2005: ”vuoden runoteos” Nihil Interitin tuoreessa listauksessa) aina äskeiseen Retweeted-järkäleeseen (ntamo 2015). ntamon nyt julkaisema Sanat vain riippuvat ilmassa irrallaan on tulkinta Leevi Lehdon (kenenkäs muun?) esikoisrunokokoelmasta ja asettaa tekijyyttä, kopiointia, kuvausta ja samuutta koskevat kysymykset vielä kerran – ja aivan uudella tavalla. ”Tervetuloa, Karri Kokko 2.0!” (Markku Eskelinen)

Leevi Lehto jatkaa tuoreen esseekokoelmansa avaamaa itsereflektiivistä linjaa kahdessa Nokturnon julkaisemassa videoteoksessa, jotka yhdessä mainitun kokoelman avausesseen kanssa muodostavat runoilijan tuotantoa ”muine välineitse” kommentoivan trilogian. ”Ananke” perustuu Norma Chardonnay-Shampanskajan ja J. K. Ihalaisen tuoreeseen live-tulkintaan, ”Sanasade” tekijän vokaali- instrumentaali-tallenteeseen vuodelta 2010. ”Leevi Lehdon ’Sanasade’ on lo-fi psycho-electro -äänimaisemasta ponnistava video-omakuva glitch-kollaašina, and then some.” (Kimmo Kallio)

”Jos tilaisuuttamme pitäisi luonnehtia yhdellä kreikankielisellä sanalla, se olisi ekfrasis (teonsanasta ekfrazein, ’julistaa tai kutsua elotonta esinettä nimeltä’), jolla useimmiten tarkoitetaan kuvataideteoksen sanallista deskriptiota. Karri on pyrkinyt kuvantarkkaan selostukseen toisesta sanataideteoksesta; Leevi taas tulkitsee omia sanojaan (liikkuvilla) kuvilla. Suomenkieliset avainsanat voisivat olla ’lukija’ ja ’data’. ’Eheästä’ emme ole niinkään varmoja.” (Karri Kokko ja Leevi Lehto)

Elokuvateatteri Riviera yhdistää taiteen ruoka- ja juomaelämyksiin ja ”pitkiin keskusteluihin merkittävien pätkien jälkeen”. Salissa on 55 yleisöpaikkaa. Tilaisuudessa kuullaan Kokon luentaa ja nähdään Lehdon videot. Mukana myös Virpi Vairinen (Nokturno), Jarkko S. Tuusvuori (ntamo) ja Markku Eskelinen. ”Lukijassa eheä data” on anagrammi lauseesta ”Sedät jaksaa heilua.”

Vuonna 2005 perustettu Nokturno.fi on uutta runoutta julkaiseva digitaalisen ja kokeellisen runouden sivusto, jonka päätoimittaja on Virpi Vairinen. Tilaisuus on samalla koko Nokturnon tämän vuoden ensimmäisen numeron julkistus. Ntamo on tarvepainokustantamo, jota nykyisin vetää Jarkko S. Tuusvuori.

Lisää tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/218949075330990/
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa

cron