Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailu

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailu

ViestiKirjoittaja larime » 14.06.2006 9:23

Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailu

"Pienituloinen, työtön, eläkeläinen, velallinen, yksinhuoltaja, opiskelija... ja köyhä?"

Tiede, taide ja köyhä kansa ry järjestää suomalaisten kansalaisjärjestöjen tuella kirjoituskilpailun ”Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä”. Kilpailun tavoitteena on kiinnittää huomiota Suomen köyhiin ja monipuolistaa ymmärrystä suomalaisesta köyhyydestä.

- Keräämme tavallisten ihmisten omia kokemuksia siitä, minkälaista on olla köyhä nyky-Suomessa. Pyrimme kokoamaan kirjoituksia siitä, miten köyhyys on tullut elämään ja millaiseen elämäntilanteeseen se sijoittuu. Tavoitteemme on monipuolistaa aiheesta käytävää keskustelua, koska köyhyyden kokemuksellinen puoli jää julkisessa keskustelussa usein tilastotietojen varjoon, kirjoituskilpailua järjestelevä Juha Mikkonen kertoo.

Kilpailuun voi osallistua kirjoittamalla vapaamuotoisesti omista köyhyyskokemuksista. Kirjoitus voi olla tyyliltään omaelämäkerrallinen tarina, essee, runo tai novelli. Tarkemmat kirjoitusohjeet löytyvät kilpailun verkkosivuilta www.koyhyyskirjoitukset.org

Kirjoitusten viimeinen palautuspäivä on 15.9.2006. Kolme parasta kirjoitusta palkitaan rahapalkinnoilla. Voittajalle myönnettävän pääpalkinnon suuruus on 500 euroa. Tulokset julkaistaan loppuvuonna 2006 kilpailun verkkosivuilla. Osa kirjoituksista julkaistaan verkkokirjana ja mahdollisesti myös painetussa muodossa.

Kirjoitukset pyydetään lähettämään osoitteella Anna-Maria Ruohonen, PL 18, 00014 Helsingin yliopisto, tai sähköpostitse kilpailu[at]koyhyyskirjoitukset.org

Kilpailun järjestävä Tiede, taide ja köyhä kansa ry pyrkii parantamaan tieteen ja taiteen asemaa yhteiskunnassa sekä saattamaan tiedettä ja taidetta myös köyhän kansan saataville. Samalla yhdistys edistää sosiaalisen tasavertaisuuden toteutumista.

Lisätietoja kilpailusta:
www.koyhyyskirjoitukset.org

Tiede, taide ja köyhä kansa ry
Meri Larivaara, p. (044) 534 0152, meri.larivaara[at]fimnet.fi
Juha Mikkonen, p. (050) 527 4780, juha.mikkonen[at]helsinki.fi
Anna-Maria Ruohonen, p. (046) 810 3877, anna-maria.ruohonen[at]helsinki.fi

Kilpailua tukevat:
Elämäntapaliitto, Ensi- ja turvakotien liitto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY), Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL), Mielenterveyden Keskusliitto (MTKL), Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK), Suomen Mielenterveysseura (SMS), Suomen Punainen Risti (SPR), Suomen setlementtiliitto, Takuu-Säätiö, Isolta Networks, Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyö, Kustannusosakeyhtiö Avain, Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö (TVY), Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitto sekä Y-Säätiö.
larime
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14.05.2006 10:44

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa

cron