Helsingin Poetiikkakonferenssi 22. elokuuta 2006

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Helsingin Poetiikkakonferenssi 22. elokuuta 2006

ViestiKirjoittaja leevilehto » 19.06.2006 15:23

Helsingin Poetiikkakonferenssi kokoontuu tänä vuonna <b>tiistaina 22. elokuuta klo 10-16.30</b>, viimevuotiseen tapaan Vanhan Ylioppilastalon Musiikkisalissa (Mannerheimintie 5, Helsinki).

Konferenssin teema on "Perinne ja uudistuminen": Mitä perinne on? Mistä "vallitseva perinne" määräytyy? Miksi sitä haastetaan? Oma ja vieras perinne? Mikä on perinteen merkitys juuri nyt kirjoittaville? Onko uusi runous uutta?

Poetiikkakonferenssi tutkii näitä kysymyksiä kahdessa istunnossa. Aamupäivän pääalustuksen pitää Ruotsin 1960-luvun konkreettisesta runoudesta väitellyt tri <b>Jesper Olsson</b>. Iltapäivä rakentuu <b>Sakari Katajamäen</b> ja <b>Johanna Pentikäisen</b> toimittaman esseeantologian <i>Runosta runoon</i> (WSOY 2004) ympärille. Sen kohokohtia on <b>Paavo Haavikon</b> <i>Kaksikymmentä ja yksi</i> -teoksen (1974) arviointi mm. <b>Anselm Hollon</b> tulossa olevan englanninnoksen valossa.

Konferenssissa alustavat ja käyttävät valmisteltuja puheenvuoroja Rachel Blau Du Plessis (USA), Fredrik Herztberg, Anselm Hollo (USA), Sakari Katajamäki, Jukka Koskelainen, Leevi Lehto, Piritta Maavuori, Teemu Manninen, Jesper Olsson (Ruotsi), Johanna Pentikäinen, Miia Toivio, Jarkko Tontti, Tere Vadén ja Caj Westerberg. Aamupäivän puheenjohtaja on Anna Hollsten ja ltapäivän kokonaisuuden vetää Risto Niemi-Pynttäri.

Konferenssin järjestäjät ovat Runoyhdistys Nihil Interit, kulttuuri- ja kirjallisuuslehdet <i>niin&näin, Nuori Voima</i> ja <i>Tuli&Savu</i>, Helsingin yliopiston yleisen ja kotimaisen kirjallisuuden oppiaineet, Kirjallisuudentutkijain Seura ja Tutkijaliitto. Konferenssi on osa Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaan sisältyvää Runokuu-kokonaisuutta.

Helsingin Poetiikkakonferenssin ohjelma kokonaisuudessaan Tuli&Savu Netissä:

http://tuli-savu.nihil.fi/sivu.asp?c=359&p=85,271,359

Lisätietoja:
Suunnitteluryhmän vastaava, runoilija Leevi Lehto
040-5506262
leevilehto@yahoo.com
leevilehto
 
Viestit: 15
Liittynyt: 18.05.2006 17:52

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 32 vierailijaa

cron