Kiiltomadon uusi pääkirjoitus: Suomi-dekkari tänään

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kiiltomadon uusi pääkirjoitus: Suomi-dekkari tänään

ViestiKirjoittaja kiiltomato » 22.06.2006 13:47

TIEDOTE 22.6.2006

Kiiltomadon uusi pääkirjoitus
http://www.kiiltomato.net/
Ledaren utgivs även i Lysmasken-sidorna

Tiedustelut: Anni Viitasaari, (09) 7746 1155, lukukeskus(at)lukukeskus.fi


<b>SUOMI-DEKKARI TÄNÄÄN: TRILLERI IN, ARVOITUSDEKKARI OUT
Yrjö Hosiaisluoma ratkoo suomalaista dekkari-ilmiötä</b>

Kiiltomadon uudessa pääkirjoituksessa fil. tri <b>Yrjö Hosiaisluoma</b> käsittelee suomalaista dekkarihuumaa. Trillerit, dekkarit ja jännitys pitävät otteessaan niin kotimaisen kuin käännöskirjallisuudenkin myyntilistoja Suomessa.

Hosiaisluoma pohtii suomalaisen dekkarikirjallisuuden tematiikkaa, vaikutteita ja tasoa. Hänen mukaansa trilleri-tyyppinen jännityskirjallisuus on ohittamassa perinteistä whodunit-arvoitusdekkaria. Hosiaisluoma vertailee suomalaisen jännityskirjallisuuden teemoja ja tapahtumapaikkoja, jotka vaihtelevat kotoisasta Mäntsälästä kansainvälisiin kriminaaliskenaarioihin. Hän kaipaa dekkareihin lisää psykologista ulottuvuutta ja on sitä mieltä, että ”dekkarikirjailijat kannattaisikin lähettää joukolla psykologian intensiivikurssille”.

Hosiaisluoma ottaa esille myös dekkarien kaupallisen houkutuksen kustantamoissa ja päättelee, että ”ilmeisesti dekkari on kustantajalle yleensä varma tapaus, joka tuottaa voittoa.” Moraalinen pähkinä on mukana myös äskettäin paljastuneen haamukirjailijan tapauksessa.
kiiltomato
Site Admin
 
Viestit: 104
Liittynyt: 21.12.2005 9:59

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa

cron