Poetry slam Jyväskylässä sunnuntaina 9.4.

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Poetry slam Jyväskylässä sunnuntaina 9.4.

ViestiKirjoittaja mcinen » 27.03.2006 10:07

Poetry slam Jyväskylässä sunnuntaina 9.4.
Lavarunoudesta mitellään suomen kielen päivänä

Lavarunouden eli poetry slamin Jyväskylän mestaruudesta kilpaillaan sunnuntaina 9. huhtikuuta, Mikael Agricolan ja suomen kielen päivänä. Lavarunoudesta mitellään baari Vakiopaineessa (Kauppakatu 6) klo 18 alkaen.

Poetry slam on leikkimielinen, kaikille avoin runokilpailu, jossa osallistujat esittävät omia runojaan elävän yleisön edessä. Tyyli ja aihe ovat vapaat, mutta rekvisiittaa esityksessä ei saa käyttää apuna. Lisäksi runoesitysten kesto on kullakin kierroksella rajattu kolmeen minuuttiin.

Poetry slam järjestetään Jyväskylässä nyt neljättä kertaa. Jyväskylän kilpailu toimii samalla aluekarsintana syyskuussa Kuopiossa pidettäviin poetry slamin suomenmestaruusmittelöihin.

Viisihenkinen tuomaristo valitaan ennen kilpailun alkua yleisön joukosta. Tuomarit antavat esiintyjille pisteitä yhdestä kymmeneen. Ensimmäiseltä kierrokselta karsitaan viisi parasta toiselle kierrokselle, ja näistä edelleen kolme parasta selvittää tiensä SM-finaaliin. Lisäksi Jyväskylän parhaat slammaajat palkitaan palkintokirjoilla, jotka on lahjoittanut Atena Kustannus.

Perinteisen yksilösuorituksen lisäksi on kisassa tänä vuonna uutuutena mahdollisuus myös triathlon-runoiluun. Triathlon-runoilussa joukkue koostuu kolmesta henkilöstä: runoilijasta, tanssijasta ja muusikosta. Runoilija tulkitsee omaa tekstiään, jota tanssija ja muusikko tukevat. Tuomaristo antaa yhdet pisteet kullekin joukkueelle. Loppukilpailuun pääsee kaksi eniten pisteitä saanutta joukkuetta.

Sekä kilpailijoita että tuomaristoon haluavia pyydetään saapumaan paikalle viimeistään parikymmentä minuuttia ennen kisan alkua!

Lisätiedot ja tiedustelut:

Juha Mäkinen / 050 369 8285 (Jyväskylän kilpailu)
Olavi Rytkönen / 040 5620 836 (poetry slam yleensä)
mcinen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20.03.2006 12:09

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa

cron