TIEDOTE: Nuoren Voiman Liiton kirjailijakiertue

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

TIEDOTE: Nuoren Voiman Liiton kirjailijakiertue

ViestiKirjoittaja Anna Nurro / NVL » 01.06.2011 14:24

TIEDOTE 1.6.2011
Vapaa julkaistavaksiNuoren Voiman Liiton kirjailijakiertue Baltian ja Puolan kautta Saksaan


Nuoren Voiman Liiton kirjailijakiertue Hula Hula Run Run käynnistyy perjantaina 10. kesäkuuta Tallinnasta. Lukuturnee kestää kaksi viikkoa. Kohteina ovat Baltian maat, Puola ja Saksa.

– Liitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi, Tulenkantajien perinnettä kunnioittaen, työnnymme hulahulavanteet edellä Eurooppaan, Nuoren Voiman Liiton puheenjohtaja Laura Lindstedt kertoo.

– Kirjailijat lukevat kiertueella tekstejään, jotka on käännetty kunkin maan kielelle, sekä tapaavat paikallisia kirjailijoita, kirjallisuusaktiiveja ja kustantajia, selventää liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo.

Kiertuetta varten on teetetty mittava määrä uusia käännöksiä kiertueen kirjailijoiden teksteistä. Niitä tarjotaan myös kiertueen maiden kirjallisuuslehtiin. Käännöksissä on avustanut Suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskus FILI. Pohjois-Euroopan esiintymiskiertue on jatkoa vuonna 2009 järjestetylle Suomea kiertäneelle Kytkin-kiertueelle.

Kiertueen tarkoitus on esitellä suomalaista kirjallisuutta esiintymismaissa ja luoda verkostoja kiertueen maiden kirjailijoiden, kääntäjien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että kiertueen kirjailijoille ja muillekin suomalaisille kirjailijoille tarjoutuisi jatkossa mahdollisuuksia uusiin käännösjulkaisuihin ja esiintymisiin. Lisäksi syntyvien kontaktien toivotaan rikastavan suomalaista kirjallisuuselämää käännösten, julkaisujen ja esiintymisten muodossa.

Kiertuebussi matkaa Tallinnaan (10.6.), Riikaan (11.6.), Kaunasiin (12.6.), Varsovaan (13.6.), Łódźiin (15.6.), Poznańiin (16.6.), Dresdeniin (17.6.), Leipzigiin (18.6.) ja viimein Berliiniin (19.6.), jossa ryhmä viettää kolme päivää. Esiintymispaikkoina Berliinissä ovat Suomen Instituutti sekä Literarisches Colloquium Berlin LCB.

Matkaan lähtevät kirjailijat Aina Bergroth, Pauliina Haasjoki, Kaisa Ijäs, Katja Kettu, Laura Lindstedt, Mikko Rimminen, Aki Salmela, Eino Santanen, Jarkko Tontti ja Katariina Vuorinen sekä kirjallisuudentutkija Kaisa Kaakinen. Mukana ovat myös Nuoren Voiman ja Kritiikki-lehden päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski, liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo sekä kiertueavustaja Miikka Palokangas.

Kiertuetta voi seurata reaaliajassa kiertueblogista http://hulahularunrun.blogspot.com, josta löytyvät myös tarkemmat esiintymistiedot ja aikataulut sekä kirjailijaesittelyt.Lisätiedot:

Laura Serkosalo
toiminnanjohtaja
p. 044 207 4650
laura.serkosalo(at)nuorenvoimanliitto.fi

Laura Lindstedt
puheenjohtaja
p. 050 517 43 77
laura.lindstedt(at)helsinki.fi
Anna Nurro / NVL
 
Viestit: 109
Liittynyt: 27.08.2008 12:56

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa

cron