Lassi Nummi saa muistokirjan

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Lassi Nummi saa muistokirjan

ViestiKirjoittaja Aniara » 27.03.2012 19:23

Kirjailija, Uuden Suomen legendaarinen kulttuuritoimittaja ja Raamatunkäännöskomitean jäsen Lassi Nummi (9.10.1928-13.3.2012) saa muistokirjan. Halukkaat voivat tarjota siihen ehdotuksia esseiksi. Kirjaa kokoavat Lassi Nummen seura ry ja Suomen sana ry, ja sen toimituskuntaan kuuluvat mm. professori Juha Pentikäinen ja seurojen puheenjohtaja, dosentti Katriina Kajannes. Koska Nummi on koko Suomen runoilija, syksyllä ilmestyvään kokoelmaan toivotaan kirjoituksia eri-ikäisiltä ja eri puolilta maata. Mukaan ilmoittautuneissa kirjoittajissa on monia nimekkäitä julkaisuuden henkilöitä.


Jos haluat mukaan, lähetäthän ehdotuksesi os. katriina.a.kajannes@jyu.fi tai kajannes.katriina@gmail.com . Aluksi riittävät aihe ja idea. Saat vastausviestissä tietoa hankkeesta ja sen aikataulusta.


Lassi Nummen seuran ja Suomen sanan toiminta on valtakunnallista. Suuria yleisötapahtumia on ollut mm. Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä ja Nummen koulukaupungissa Kuopiossa. Perustamisvuonna yhdistys julkaisi laajan juhlakirjan runoilijan 80-vuotispäiväksi Mutta kun olen runoniekka. Siihen kirjoittivat "melkein kaikki" tasavallan presidentistä, arkkipiispasta, arkkiatrista ja maaherrasta lähtien.


Rakastettu runoilija Lassi Nummi aloitti kaunokirjallisen tuotantonsa ns. toisen polven modernistina 1949. Hän julkaisi kolmisenkymmentä teosta, runoa ja proosaa. Lisäksi Nummi on tehnyt mittavan työn Uuden Suomen kulttuuritoimittajana ja Raamatunkäännöskomitean jäsenenä sekä Suomen Kirjailijaliiton ja PEN-klubin puheenjohtajana, samoin lukuisissa muissa järjestöissä. Nummi oli Suomen kulttuurin epävirallinen suurlähettiläs eri maissa, kuten Virossa, Saksassa ja Kiinassa. Hänen tuotantoaan on käännetty useille kielille, ja hänen teksteihinsä on sävelletty useita kymmeniä teoksia.


http://lassinummimuistokirja.blogspot.com/
Aniara
 
Viestit: 39
Liittynyt: 07.09.2007 19:24

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa

cron