Työväenkirjallisuuden päivä Tampereella 1.9.2012

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Työväenkirjallisuuden päivä Tampereella 1.9.2012

ViestiKirjoittaja Anna Elina » 23.08.2012 11:52

Tampereella kolmatta kertaa järjestettävä Työväenkirjallisuuden päivä kokoaa yhteiskunnallisen kirjallisuuden tekijät ja lukijat Työväenmuseo Werstaalle ja Väinö Linnan aukiolle lauantaina 1.9.2012. Tapahtuman teema tänä vuonna on Sukupolvien kynänjälki. Esiintyjinä nähdään eri sukupolvia edustavia kantaaottavia kirjailijoita, kuten Rosa Liksom, Sirkku Peltola ja Robert Meriruoho.

Yksi odotetuimmista vieraista on Marja-Leena Mikkola, joka osallistuu keskustelijana päivän teemapaneeliin. Tapahtumassa nähdään myös Tampereen Ylioppilasteatterin tekemä dramatisointi Mikkolan teoksesta "Raskas puuvilla". Tekstiiliteollisuudessa työskentelevien naisten oloista kertova dokumenttikirja herää henkiin autenttisessa ympäristössä Finlaysonin vanhalla tehdasalueella.

Nykykirjailijoiden lisäksi päivässä nostetaan esille työväenkirjallisuuden klassikkonimiä: Raoul Palmgrenin 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetään koko päivän kestävä seminaari, ja niin ikään 100 vuotta sitten syntyneen Elvi Sinervon tuotantoon eläydytään Katriina Lehtosen ja Kata Lindbergin runo- ja lauluesityksen myötä.

Pääsymaksuttomassa tapahtumassa ohjelmaa on kaikkiaan neljällä esiintymislavalla, ja päivän päätteeksi kuullaan Mikko Perkoilan musisointia jatkoklubilla ravintola Telakalla.


LISÄTIETOJA:

Anna Elina Isoaro, Työväenkirjallisuuden päivän koordinaattori
anna.isoaro(at)gmail.com / p. 050 4401180

http://www.tyovaenkirjallisuudenpaiva.com
Anna Elina
 
Viestit: 33
Liittynyt: 30.12.2006 20:15

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa

cron