Lassi Nummen muistokirja valmistui

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Lassi Nummen muistokirja valmistui

ViestiKirjoittaja Aniara » 02.11.2012 17:39

Kun sytytämme muistokynttilän Lassi Nummelle (1928-2012), iloitsemme muistokirjasta, jonka saamme käsiin viikon kuluttua.

Elämä, kyllä - luemme Lassi Nummea

on monipuolinen julkaisu, joka koottiin Lassi Nummen seuran, Suomen sanan ja Keski-Suomen kulttuuriyhdistyksen piirissä. Yhdistysten toimijat Katriina Kajannes, Osmo Hänninen ja Antti Kajannes löysivät kirjoittajat ja kustantajan, laativat kirjoitusohjeet, hankkivat kuvituksen jne.

Lassi Nummen siirtyminen tuon’ilmaisiin oli järkytys hänen perheelleen, sukulaisilleen, ystävilleen ja lukijoilleen. Muistokirjan kokoaminen ja kirjoittaminen oli yhteistä surutyötä.

Kokoelmassa Elämä, kyllä luetaan Lassi Nummea. Nide tarjoaa hänestä muistikuvia eri vuosikymmeniltä, valottaa hänen kirjailijakuvaansa ja antaa näytteitä siitä, miten hänen teoksiaan luetaan tänään.

Lassi Nummi on kaikkien kirjailija, joten esseiden kirjoittajatkin ovat eri-ikäisiä ja -taustaisia. Jokainen valaisee omalta kannaltaan Nummen teemoja ja elämäntyön alueita. Lähestymistapoja on monia, onhan Nummen tuotantokin rikas ja laaja.

Julkaisun otti ohjelmiinsa Kustannus Hai.
Aniara
 
Viestit: 39
Liittynyt: 07.09.2007 19:24

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa

cron